مواجهشدن با مزاحمت همسایگان و همچنین بروز اختلاف در زندگی آپارتمانی و در میان همسایگان، چندان نادر و غیرمعمول نیست. میهمانی های پر صدا، نگهداری حیوانات، همسایه معتاد، همسایه مجرد و … ازجمله مواردی هستند که میتوانند موجب بروز کشمکشهای آپارتمانی شوند و نیتی همسایگان را در پیش داشته باشد.
برای حل و فصل و به سرانجام رساندن این نوع اختلافات میتوان بعد از شیوههای عرفی مانند ریش سپیدی و داوری اطرافیان، از راهکارهای مرتبط قانونی نیز بهره برد.
نوع زندگی آپارتمانی به گونهای است که دایره و مرزهای حقوق فردی به سبب نزدیکی ساکنین با هم، در ارتباط و تداخل اند و همین میتواند موجبات بروز تنش میان فردی را فراهم سازد.
پیش از آن که همسایه خود را به بد بودن متهم کنید، باید اطمینان حاصل کنید که او حقوق شما را زیر پا میگذارد. بر هم خوردن آسایش شما نمیتواند دلیلی کافی برای بد بودن همسایه باشد. برخی از نشانههای همسایه بد و همسایه آزاری به شرح زیر میباشد، البته میتواند این موضوع در هر فرهنگ یا حتی محله متفاوت باشد
• سر و صدای غیر منطقی و آزار دهنده مثل صدای موسیقی، بازی، مهمانی و.
• سوءاستفاده از امکانات مشاع مثل پارکینگ، حیاط، آسانسور و .
• عدم رعایت زمان و مکان بیرون گذاشتن زباله
• آشپزیهای نامتعارف، بوی آتش و دود در آپارتمانهای نامناسب
• اعتیاد یکی از همسایگان، بوی نامطبوع و رفتار پرخاشگرانه
• پارک خودرو در محل نامناسب و سد معبر توسط وسایل
• رفت و آمدهای افراد نامناسب، ناامن و هنجار شکن
• نداشتن عفت کلام و عدم رعایت مناسبات روابط شویی
سروصدای کودکان، یکی از مهمترین دغدغههای همسایگی است، به نظر ما تا جایی که ممکن است صدای کودکان را تحمل کنید، کودک نیاز به بازی و شر و شور دارد، اما اگر بیش از حد یا در ساعات نامتعارف بود باید اعتراض خود را ابراز کنید. اگر هر کدام از موارد ذکر شده شما را آزار دادند، رودبایستی نکرده و موضوع را حل نشده رها نکنید.
رای طرح شکایت از مزاحمت همسایه، علاوه بر دادسرا میتوان به شورای حل اختلاف نیز مراجعه کرد؛ اما پیش از آن تهیه مدرک و سند در زمینه نوع مزاحمت، الزامی است؛ مانند صوت، فیلم و امثال آن؛ و نیز تهیه استشهادیه از اهالی ساختمان یا محل.
شکایت از همسایه مزاحم به مراجع قانونی، آخرین راه حل است و اغلب در مواقعی که دیگر هیچ راهکاری عملی نباشد و یا همه راههای مسالمت آمیز حل اختلاف به نتیجه نرسیده باشند، به کار میآید. قدم بعدی برای خلاص شدن از مزاحمتهای همسایه، در میان گذاشتن مشکل با او است. در بسیاری از موارد همسایهها متوجه خطاهای خود نیستند و مطرح کردن مشکل به صورت واضح و شفاف و البته مودبانه موجب میشود مزاحمت به وجود آمده برطرف شده و یا حداقل کاهش یابد.
در همین رابطه شما میتوانید پس از مطرح کردن نمونههای مزاحمتهای همسایه، راهکارهایی نیز به وی ارائه کنید. به عنوان مثال اگر در پرداخت شارژ ساختمان کوتاهی میکند، از او بخواهید شارژ عقب افتاده خود را به صورت اقساطی پرداخت کند. همچنین اگر رو در رو صحبت کردن با همسایه مزاحم برای شما خوشایند نیست و یا به دلیل مشغله کاری امکانپذیر نیست، میتوانید همه نکات مورد نظر خود را در قالب نامهای ساده، مودبانه و دوستانه از وی درخواست کنید.
مراحل ثبت شکایت از همسایه
برای ثبت شکایت باید به شورای حل اختلافی رفت که صلاحیت رسیدگی به پرونده را داشته باشد که در بیشتر موارد، همان شورای حل اختلاف واقع در محل اقامت خوانده است. در فرم دادخواست علاوه بر درج مشخصات فردی و نشانی دو طرف اختلاف، موضوع خواسته باید ذکر شود و دلایلی که بابت آن طرح دعوا شده است.
پس از ثبت دادخواست توسط معاونت ارجاع ، تمبر و هزینه دادرسی، دادخواست در نوبت رسیدگی میماند. در هنگام رسیدگی، با فراخواندن همسایه مزاحم، موضوع خواسته و ادله ارائهشده مورد بررسی قرار میگیرد.
ایران وکلا همسایه ,• ,شکایت ,اختلاف ,موضوع ,همسایه، ,مطرح کردن ,موضوع خواسته ,مزاحمتهای همسایه، ,همسایه مزاحم ,داشته باشد منبع
درباره این سایت