اجاره عبارت است از عقدی که برابر آن اجاره کننده یا همان مستاجر مالک منافع عین مال موضوع اجاره می شود .اجاره ممکن است نسبت به اشیا مانند اتومبیل ، خانه یا حیوان یا انسان باشد مثل آنکه شخصی بخواهد از منزل دیگری استفاده کند و آن را برای مدتی اجاره نماید.

عناوین مطرح دریک اجاره نامه عبارتند از :

مستاجر : اجاره کننده

موجر : اجاره دهنده

عین مستاجر : مورد اجاره

مال الاجاره : اجاره بها

اجرت المثل : اجرت وبهائی که برای یک کالا یا خدمات بر مبنای قیمت کالا یا خدمات مشابه آن تعیین می شود بدون آنکه طرفین قرارداد از قبل برای آن توافقی کرده باشند . اجرت المثل در مقابل اجرت المسمی یعنی اجرت توافق شده قرار می گیرد .

تعریف اجاره

اجاره قراردادی است که بر طبق آن یک نفر (موجر)خانه یا آپارتمان یا مغازه خود را به فرد دیگری(مستاجر)برای مدت معین و در ازای اجاره بها (کرایه)به اجاره واگذار می کند

ماالک باید ملک اجاره ای را در شرایطی در اختیار مستاجر قرار دهد که مستاجر بتواند تمام و کمال از امکانات آن استفاده کند.

مالک موظف است تمام تعمیرات و هزینه هایی که برای استفاده خانه لازم است، را انجام دهد. مگر اینکه خلاف این موضوع شرط شده باشد.

مالک نباید مخل آسایش و زندگی مستاجر شود مگر اینکه بخواهد تعمیرات اساسی در خانه ایجاد کند. تعمیراتی که در صورت عدم انجام آن، بقای خانه دچار تهدید شود.

مالک اجازه ندارد در خانه چنان تغییراتی ایجاد کند که مانع استفاده مستاجر از خانه شود.

گاهي پيش مي‌آيد كه اگرچه به موجب قرارداد خصوصي، پرداخت هزينه‌هاي شارژ ساختمان به عهده مالك گذاشته شده است اما مالك از پرداخت آن امتناع مي‌كند. در اين شرايط مستأجر مي‌تواند از محل مال‌الاجاره، هزينه‌هاي مربوطه را پرداخت كند.

در صورتی که مستاجر مبلغی را به عنوان ودیعه در اختیار مالک برای اجاره مسکن قرار داده باشد، مالک موظف است روز تخلیه کل مبلغ را برگرداند. البته در مواردی مبلغی برای هزینه های شارژ ساختمان در دوره ای که هنوز مستاجر در آنجا ست داشته، در دست خود نگه می دارد.

و اما مستاجرها هم وظایفی دارند:

درصورتی که مالک شوفاژ، کولر، آبگرمکن و یا مواردی همچون شیرآلات را خراب تحویل مستاجر دهد، مستاجر اجازه دارد با در میان گذاشتن موضوع با مالک، دست به تعمیرات و کسر هزینه از اجاره ماهانه کند.

چنانچه مالك مالكيت خانه خود را در عینی که مستاجر در آن ست دارد به ديگري واگذار كند، قرارداد اجاره معتبر باقي مي ماند مگر آن كه در قرارداد ميان مالک و مستاجر توافق ديگري شده باشد. مثل اين كه توافق شده باشد كه در صورت انتقال مالكيت مورد اجاره به ديگري، قرارداد توسط يكي از طرفين قابل فسخ باشد يا خود بخود پايان يابد يا با توافق موجر و مستاجر تمام شود. اما توافقی صورت نگرفته باشد و مالک در طول مدت قراداد تصمیم به این کار بگیرد، مستاجر حق دارد تا پایان مدت قرارداد، در آن خانه ست کند.

همچنین اگر مالک در حین مدت اجاره مسکن به دلیل نیاز شخصی بخواهد ملک خود را از مستاجر بازپس بگیرد، قرارداد اجاره از جمله عقود لازم است و مالک نمی تواند قبل از انقضای مدت اجاره البته خارج از مواردی که در قانون پیش بینی شده است، تقاضای فسخ آن را کند. در این شرایط مستاجر حق دارد همچنان در خانه بماند.

هرگاه مسکن موردنظر معیوب بوده و این عیب به حدی باشد که مستاجر نتواند از مسکن برای ست استفاده کند، مستأجر می تواند اجاره را به طور یک طرفه فسخ کند.

اگر در مدت اجاره مسکن نیازمند تعمیراتی شد که مستأجر نتواند در مدت تعمیر از خانه به طور کلی و یا جزئی استفاده کند، در این صورت مستاجر حق فسخ اجاره را دارد.


ایران وکلا اجاره ,مستاجر ,مالک ,خانه ,قرارداد ,استفاده ,اجاره مسکن ,قرارداد اجاره ,استفاده کند، ,شارژ ساختمان ,مالک موظف منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اقیانوس رهایی من ویرا گرافیک صبا موزیک آموزشگاه مداحی انوارالثقلین پولدارشدن سئو،آموزش سئو،بهینه سازی سایت